helende meditaties & visualisaties

Verwelkom preventie, zelfzorg, meditaties en visualisaties  

Healing versus Genezing....

Er is een verschil in de begrippen van healing en genezen. Het bestaande paradigma van gezondheidszorg is gericht op het genezen van de ziekte en ongemak. Vanuit dit begrip, kunnen mensen worden genezen, zonder te zijn geheeld. Healing is een proces in de ontwikkeling naar heelheid, met inbegrip van lichaam, geest, emotie en ziel. 

Ook kan een persoon healing ontvangen en heel worden, zonder te worden genezen. Dit is een individueel proces.  Healing komt van binnenuit en kan via meditatie en visualisatie door uzelf worden uitgenodigd en bevorderd. Je wordt van harte uitgenodigd om hoofd en hart te openen voor een positieve en een helende impuls.

Ook in het dagelijks leven kun je gebruik maken van de kracht van visualisatie. Wil je een verandering doorvoeren in je leven dan kun je deze verandering vergemakkelijken en versnellen door je deze verandering zo vaak mogelijk te visualiseren. Je kunt visualisatie dan ook gebruiken om je bewust te worden van de manier waarop je denkt, voelt en handelt. Op basis van je bevindingen kun je een positieve verandering doorvoeren, een problemen oplossen en zelfs door de visualisatie vaker te herhalen, je gezondheid en welzijn beïnvloeden. 

Juist in deze tijd een aanrader binnen je eigen veilige omgeving, ziekbed of enkel ter ontspanning.

Helende meditaties

Er zijn verschillende vormen van meditatie, onder meer ademhalings-, mantra-, mindfulness en loopmeditatie. Naast dit soort meditatietechnieken die je in je eentje of bij een meditatiecentrum kunt beoefenen, bestaan er ook geleide meditaties. Hierbij begeleidt iemand de meditatie, waarbij er vaak gebruik gemaakt wordt van een combinatie van stem, muziek, visualisaties en affirmaties. Heb je nog geen ervaring met mediteren? Dan is geleide meditatie zoals je hieronder vindt, de meest laagdrempelige manier om hiermee te beginnen.

Bekijk alle meditaties

Helende visualisaties

Visualiseren is denken in beelden. Visualisatie helpt het ongebruikte deel van je geest te gebruiken. Door meer innerlijke vrede en rust kun je als een waarnemer het besef kan krijgen van diepe inzichten en de helende werking van jouw gedachten. 

Door te visualiseren kun je je elke gewenste verandering makkelijker voorstellen.  Alles wat de mens ooit geschapen heeft, is eerst in zijn verbeelding ontstaan. Onze hersenen maken geen onderscheid tussen wat je met je ogen open of met je ogen dicht ziet. Ook maken ze geen onderscheid tussen wat je actief doet of wat je jezelf in gedachten ziet doen.

Bekijk alle Visualisaties