Biodynamische Psychologie

Biodynamische psychologie

Biodynamische psychologie is gebaseerd is op eenheid van lichaam en geest, met de doorlopende subtiele wisselwerking daarvan. Als ons iets overkomt of wanneer we vastzitten in ons denken, heeft dat direct invloed op ons lichaam. Soms kan je het warm krijgen van een gedachte, naar  adem happen of je staat plotseling stijf van de schrik. Ons lichaam ervaart ieder moment van ons leven, ons denken en doen. Het heeft gelukkig een zelfregulerend en helend vermogen om dingen te verwerken en weer in balans te komen.

Maar heb je last van teveel spanning, dan loop je vast. Je kan je moe voelen, lusteloos of leeg. Het kan lastig zijn te voelen hoe het echt met je gaat. Of je weet wel wat er aan de hand is, wil of kan ergens niet over praten of praten lijkt niets op te lossen.

We zijn zo gewend om de oplossing met ons hoofd te zoeken, maar dat is niet altijd genoeg. Als we er met ons hoofd niet uitkomen kan het lichaam ruimte bieden om uit die impasse te komen. Door het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn kun je zelf leren ontspannen, om zo blokkades en stress op te lossen. Ik help je hier graag bij. Naar je lichaam luisteren en wie weet, weer lekker in je vel zitten. Iets voor jou? Kom dan gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek langs.  

Voor wie is dit geschikt?


Biodynamische behandelingen zijn zowel voor volwassenen als jongeren geschikt. De praktijk toont aan dat het gunstig werkt bij veel soorten klachten, zoals angst, burn out, chronische pijn, concentratie- of slaapstoornissen, epilepsie, depressie of vermoeidheid.

Het is ook aan te raden wanneer:

 • Praten niet genoeg is. 
 • Je je lichaam niet of nauwelijks kan ervaren. 
 • Onverwerkte gebeurtenissen en traumatische ervaringen je blijven achtervolgen. 
 • Je aanraking of nabijheid van een ander niet of met moeite verdraagt.
 • Last hebt van angst of paniek aanvallen. 
 • Iets belangrijks of iemand bent verloren. 
 • Wil leren omgaan met hoog gevoeligheid 'HSP'. 
 • Voortplantingsproblematiek. 
 • Je je vrijer in jezelf wilt bewegen. 
 • Op zoek bent naar jouw ware zelf. 
 • Zelfontwikkeling en bewustwording.

Middels dit lichaamswerk wordt je uitgenodigd te leren luisteren naar je eigen-wijsheid, intuïtie en lichaam. 

Er wordt gebruik gemaakt van een stethoscoop voor feedback. De geluiden van de homeostasis binnen de darmwand, geven aan hoe ontspannen je bent. Hierdoor kan het ontspanningsproces hoorbaar worden gevolgd.

De aandacht die naar het spijsverteringsstelstel gaat, is kenmerkend voor de biodynamische psychologie en de ontdekking van  de Noorse psychologe en fysiotherapeute Gerda Boyesen van de `psychoperistaltiek’.

Samen zoeken we naar verruiming door adem, eigen inzichten en beweging in het proces te betrekken.